Adventconcert

zaterdag, 26 november, 2016 - 19:30

In 2015 hebben wij mogen ontdekken dat het Adventsconcert toen in de smaak is gevallen. Daarom heeft het “Evenementen Comité Koepelkerk Smilde” ook voor 2016 een Adventsconcert op het programma gezet. Dit concert zal plaatsvinden op zaterdag 26 november a.s. in de Koepelkerk. Aanvang: 19.30 uur, deur open om 19.00 uur

Het concert wordt verzorgd door: “Holland Christian Male Choir”, op 16 oktober j.l. waren zij ook al in de Koepelkerk bij de dienst “Samen zingen onder de Koepel”. Voor het concert op 26 november heeft de dirigent een fantastisch programma samengesteld. Het “Holland Christian Male Choir” is een samengesteld mannenkoor bestaande uit leden uit de bovenste helft van Nederland. De leiding berust bij de bekende dirigent Freddy Veldkamp uit Hardenberg, al meerdere keren was hij in de Koepelkerk als dirigent, maar ook al als organist bij een zondagmorgendienst, hij is dirigent van 4 mannenkoren en verzorgt in zijn studio ook muziek- en zanglessen. Onder zijn leiding zong het koor in meerdere landen zoals in Canada in de Provincies Ontario, Alberta en Britisch Columbia en in Engeland in de kathedralen van Coventry – Durham – Newcastle en York. Voor 2017 staat op uitnodiging van, de in Duitsland zeer hoog gewaardeerde dirigent Marius Popp een  5 daagse concerttour gepland, die in het teken staat van de 500 jaar Luther herdenking in juni 2017. Concerten zullen dan worden gegeven in de beroemde kathedralen van: Leipzig – Coburg – Bad Staffelfelstein, Kronach en Keulen.

De begeleiding van het orgel/piano is op 26 november in handen van Wilco Veldkamp. Als solisten treden deze avond op de inmiddels ook in Smilde en omgeving zeer bekende Noortje van Middelkoop (panfluit) en Judith Sportel (sopraan). Ook zullen Gert Pannekoek (baritonsolist) en Geert Westerhof (tenorsolist) weer hun medewerking verlenen. Het beloofd een prachtige avond te worden.

Entree incl. consumptie € 12,-- p.p. kinderen jonger tot 14 jaar € 6,-- p.p.

Kaarten reserveren kan op:   info@kompassmilde.nl en b.duin@duinconsultancy.nl