Uitvoering symfonisch projectorkest

zaterdag, 11 maart, 2017 - 19:30

In 2016, 100 jaar nadat de slag om de Somme gestreden werd, hebben het Imperial War Museum en de uitgever van de muziek, Faber Music, de krachten gebundeld in het project Somme 100 Film. Het project beoogt wereldwijd 100 filmvertoningen te realiseren, met  de onlangs nieuw geschreven filmmuziek van de Engelse componiste Laura Rossi daarbij live gespeeld. Het project voorziet daarnaast in een educatief project .

In samenwerking met de historische vereniging, Culturele Raad Smilde (CRAS) en bibliotheek Smilde zal het projectorkest Somme100Noord onder leiding van Hildo Flierman dit cinema concert in de Koepelkerk uitvoeren.

Niet alleen de film en muziek staan op het programma, voor de pauze zal Jeanet Landman met enkele verhalen een beeld schetsen van de situatie in Nederland, en meer in het bijzonder in Smilde en omgeving tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De film is niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar.

De uitvoering in Smilde is op zaterdag 11 maart 2017, aanvang 19:30 uur

Toegangskaarten kosten  € 15,00, en zijn verkrijgbaar via de website of email van het orkest, en bij de bibliotheek, Kon. Julianastraat 65 Smilde

Somme100noord.jimdo.com

Somme100noord@gmail.com

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door  Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabofonds, Culturele Raad Smilde, Bibliotheek Smilde en Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Meer informatie over het project en de kaartverkoop is te vinden op de website http://somme100noord.jimdo.com